นกจาบปีกอ่อนเล็ก

นกจาบปีกอ่อนเล็ก

ในบรรดานกที่ใกล้สูญพันธุ์อย่างยิ่ง (CR: ใกล้สูญพันธุ์อย่างยิ่ง) นกจาบปีกอ่อนเล็ก เป็นสายพันธุ์ที่มีพื้นที่การกระจายที่กว้างที่สุด มีพื้นที่ทำรังวางไข่ในเขตหนาวของสแกนดิเนเวียไปทางตะวันออกสูงสุดของเอเชีย เมื่อถึงฤดูหนาวอพยพไปยังเอเชียตะวันออกเฉียงใต้และจีนตอนใต้ ซึ่งเป็นเขตล่าสัตว์ที่ใหญ่ที่สุดในโลกฝูงนกตัวเล็ก ๆ ติดกับดักสุทธินับไม่ถ้วนต่อปี ทำให้เกิดปีกของนกที่จะทำให้เต้านมเหลืองจางลงจนเกือบจะสูญพันธุ์

แต่ไม่ใช่สายพันธุ์เดียวที่ถูกล่าในปีนี้เบิร์ดไลฟ์และหุ้นส่วนในเอเชียได้ขอให้นักดูนกเพื่อช่วยรายงานการพบนกปีกทุกชนิด มีโผหลายชนิดที่มีการสังเกตเป็นพิเศษในประเทศไทย รวมถึงธงทิวเล็กชนิดที่มีเส้นทางการย้ายถิ่นมากที่สุดคล้ายกับนกปีกเหลืองอกทั้งสองชนิดมีการระบุไว้ในคู่มือดูนกไทยปี 1991 ซึ่งเป็นผู้เยี่ยมชมฤดูหนาวหรือนกอพยพในฤดูหนาว ทุกวันนี้มันไม่สามารถพิจารณาได้ว่าเป็นเรื่องธรรมดาอีกต่อไปในทุกประเทศที่มีการรวบรวมข้อมูลอย่างต่อเนื่อง

ผู้กินปีกวัยอ่อนไม่น่าเป็นห่วงเหมือนนกตัวเล็กปีกเหลือง เนื่องจากที่อยู่อาศัยต่าง ๆ นอกเหนือจากทุ่งตอม่อแล้วกระต่ายตัวอ่อนยังมีการกระจายตัวอยู่ในป่าตลอดที่ราบและที่ราบสูงของเทือกเขาหิมาลัยตะวันออก และมักพบตามลำพังหรือในฝูงแห่ที่ประกอบด้วยนกเพียงไม่กี่ตัวไม่ชอบอยู่ในฝูงใหญ่ในพื้นที่ชุ่มน้ำในที่ราบของนกที่มีปีกสีเหลือง

นกจาบปีกอ่อนเล็ก

นกจาบปีกอ่อนเล็ก

Among the extremely endangered birds (CR: extremely endangered) small winged winged birds are the species with the widest distribution area. There is a nesting area to lay eggs in the cold regions of Scandinavia to the highest east of Asia. By the winter, emigrated to Southeast Asia and southern China. Which is the largest hunting area in the world, a bunch of small birds trapped by countless net traps per year Causing the wings of a bird to fade the yellow breast to the point of extinction.

But not the only species that was hunted this year, BirdLife and its partners in Asia have asked bird watchers to help report the discovery of every bird species. There are many kinds of dart that are specially observed in Thailand. Including the small flag species with the most migration routes, similar to the yellow-winged birds. Both species are listed in the 1991 Thai Bird Watching Guide, which are winter visitors or winter migratory birds. Today, it cannot be considered as normal anymore in all countries where data is continuously collected.

The young wing eater shouldn’t be worried like a small yellow-winged bird. Due to habitat, in addition to Thung Bun, larvae are also distributed in forests throughout the plains and highlands of the Eastern Himalayas. And often found alone or in a flock consisting of only a few birds, dislike in large flocks, in wetlands, in the plains of birds with yellow wings.

ขอขอบคุณรูปภาพจาก >>> Google<<<

ติดตามข่าวสารเพิ่มเติมได้ >>> ที่นี่ <<<