นกยูงอินเดีย

นกยูงอินเดีย

นกยูงอินเดีย มีขนาดเล็กกว่านกยูงไทยซึ่งเป็นเส้นทางอีกชนิดหนึ่งที่พบได้ในประเทศไทยและผู้โดยสารอินโดจีนแหลมมลายูขนหงอนจะมีลักษณะเป็นรูปพัดต่างจากใบไทยที่เป็นสีของอาการป่วยหน้าจะมีสีขาว และมีสีดำคาดตีนตาขนคอและอกมีลมขนปีกเป็นลายสีขาวผสมกับสีดำขนตามลำตัว

จะมีสีเขียวอมเหลืองด้านหลังเป็นตัวเมียคล้ายหญ้าในตัวเมียจะมีขนาดเล็กกว่าปกติ ขนตามลำตัวเป็นสีน้ำตาลขนคอและหลังจะมีสีอ่อนกว่าปกติ

นกยูงอินเดีย ตัวเต็มวัยเมื่อเข้ามารวมกันมักจะมีขนคลุมหางที่ยาวออกมาประมาณ 2 เท่าของลำตัวหรือประมาณ 150 เซนติเมตรขนยาว 2 ประเภทด้วยกันคือขนที่มีซึ่งเรียกว่า “แววมยุรา” และ ขนที่อยู่ริมขอบเรียกว่า “T Feathers” ซึ่งจะช่วยให้ขนขนหางขนหางหนึ่งตัวจะขนขนหางประมาณ 200

เส้นแบ่งเป็นขนที่มีแววมยุราประมาณ 170 เส้นและขนหางที่ขอบ หรือขนหางยาวอีก 30 เส้นซึ่งขนคลุมหางนี้จะมีเพื่อการเกี้ยวพาราสีตัวเมียในชวารีที่เรียกว่าการรำแพน

นกยูงอินเดีย มีพฤติกรรมอยู่รวมกันเป็นฝูงในป่าดงดิบทึบตัวผู้ชอบทำลานสำหรับรำหาง และจะรักษาความสะอาดบริเวณลานเป็นอย่างดีเพราะเป็นนกที่ระวังตัวมากด้วยสายตาที่รวดเร็ว เข้าใกล้ยากจะบินหนีก่อนเป็นนกที่บินได้ พวกเขาชอบนอนบนที่สูงและร้องเพลงในตอนเช้าและตอนเย็น เป็นนกที่จำที่อยู่ของมันได้เป็นอย่างดี

นกยูงอินเดีย

Indian peacock is smaller than the Thai peacock, which is another route found in Thailand and the Malayan Indochina passengers. The color of the patient’s face is white. They are black and black on the feet, eyes, neck and bosom hairs, wing feathers are white stripes mixed with black hair on the body.

It is yellowish-green on the back. Females are grass-like, while females are smaller than normal. Body hair is brown, neck and back hair is lighter in color than usual.

Indian peacock , adults, when joined together, tend to cover their tails that are approximately twice the length of their body, or about 150 centimeters. Two types of feathers are: This is called “glitter” and the fur on the edge is called “T Feathers”, which gives one tail feather to approximately 200

The dividing line consists of approximately 170 glitter and tail feathers at the edge. Or 30 other long tail feathers, which are used for the courtship of females in Shavari called dancing.

Indian peacock They behave as a group in a dense rainforest, the male likes to make a yard for the tail dances. And will keep the courtyard clean very well because it is a very careful bird with quick eyes. Get close, it is difficult to fly away first. They like to sleep on high places and sing in the morning and evening. It’s a bird that remembers its whereabouts.

ขอขอบคุณรูปภาพจาก >>> Google<<<

ติดตามข่าวสารเพิ่มเติมได้ >>> ที่นี่ <<<

  1. นกพิราบ
  2. นกเกาะคอน
  3. นกขุนทอง
  4. นกเอี้ยงหัวสีทอง
  5. นกเอี้ยงหงอน

ใส่ความเห็น

อีเมลของคุณจะไม่แสดงให้คนอื่นเห็น ช่องข้อมูลจำเป็นถูกทำเครื่องหมาย *